Calea succesului

Publicat in Ca-n povești... de succes, Povestile creatorilor


ATP Exodus Baia Mare

ATP Exodus Baia Mare

O idee bună se poate transforma într-o afacere de succes, atunci când ești pe drumul potrivit. Băimăreanul Mircea Cirț a găsit calea în 1994, după ce i-a reparat mașina unui prieten din Austria. A fost momentul în care a pornit afacerea în domeniul auto. Astăzi, la 21 de ani de la debutul acesteia pe piața din Baia Mare, compania ATP Exodus Group are 38 de sucursale în țară și străinătate, peste 800 de angajați și afaceri de zeci de milioane de euro.

Povestea ATP Exodus Group a pornit dintr-o necesitate, într-o perioadă în care existau puține service-uri auto și magazine cu piese auto și, la fel ca și acum, multe drumuri proaste. Mircea Cirț s-a gândit să revină din pribegia prin Europa ca să își deschidă o afacere acasă.

Exit spre lumea nouă

Numele ATP Exodus a fost ales de la inițialele firmei partenere din Austria – Auto Teille Partner, la care s-a adăugat cuvântul „Exod”. S-a dorit astfel transmiterea ideii de ieșire spre o nouă lume. Sigla reprezintă o intersecție de drumuri pe care e plasată o piesă auto, iar semnul grafic X face corelația cu Exodus. De-a lungul timpului, sigla a avut mai multe versiuni. De altfel, chiar în momentul de față compania este într-un proces de rebranding, primii pași fiind reinterpretarea logo-ului și modificarea cromaticii.

De la importul și distribuția pieselor auto, treptat, ATP și-a diversificat activitatea prin vânzarea de mașini și camioane, servicii de mentenanță și reparații, transport și curierat intern și internațional pentru clienții săi, dar și producție de piese auto sub marcă proprie.

„Activăm cu succes în diverse medii: auto, transport, logistică, atât în România, cât și pe plan extern. Func-ţionăm precum un mecanism mereu în mişcare. Ne‑am reorganizat ca ATP Exodus Group, compania-mamă a ATP Motors, în portofoliul căreia avem mărci precum Mercedes-Benz, Opel, Mazda, Man, Suzuki, Iveco, service autorizat pentru autoturisme şi camioane; ATP Transit, compania care are ca obiect de activitate transportul şi activităţi de curierat. Nu în ultimul rând, cea mai extinsă, atât la nivel naţional, cât şi internaţional este ATP Automotive, compania care se ocupă cu comercializarea de piese auto pentru camioane”, spune Mircea Cirț.

Mircea Cirț - ATP Exodus Baia Mare

Mircea Cirț – ATP Exodus Baia Mare

Afacerile, un drum printre jaloane

Încrederea, onestitatea, dar și respectul față de client prin calitatea serviciilor sunt principalele valori pe care Mircea Cirț le transmite când vine vorba de brandul ATP. Antreprenorul băimărean susține că rezultatele obținute după 2 ani de la introducerea pieselor proprii pe piață confirmă că valorile brandului sunt percepute corect de către consumatori. Totodată, studiile de piață, dar și cifrele de vânzări indică faptul că poziția în piață este una consolidată, iar Mircea Cirț spune că acest lucru se datorează accentului permanent pus pe plus valoare.

Acesta recunoaște că nu întotdeauna a fost ușor, însă renunțarea nu este o opțiune, din punctul său de vedere. În schimb, găsirea de soluții în mod consecvent, pentru o creștere continuă, este modul în care el reușește să treacă peste etapele dificile.

Avantajul ATP Exodus este că „suntem cu un pas înaintea competitorilor noștri”. Planurile lui Mircea Cirț și ale echipei cu care lucrează sunt de promovare a brandului la nivel global și de extindere a rețelei de parteneri.

ATP Exodus Baia Mare

ATP Exodus Baia Mare

Vezi și alte detalii despre brandul ATP…

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *