Stropi de energie

Publicat in Povestile creatorilor, Tinerețe fără bătrânețe


Drurelax Baia Mare

Drurelax Baia Mare

Drurelax este un brand care degajă energie și care e într-o continuă mișcare. De la inaugurarea centrului de înot și relaxare, mottoul nescris al companiei pare să fi fost o readaptare a unui enunț al eruditului francez Alexis de Tocqueville, care a spus că „Lumea este a celor care au cea mai multă energie.” La Drurelax energia a existat din plin, atât în rândul clienților, cât și a echipei care gestionează brandul.

Până să fi deschis centrul de natație, sport și relaxare de pe Dealul Dura, fondatorii companiei s-au ocupat cu de toate. Au derulat afaceri în diverse domenii, iar la un moment dat s-au lăsat antrenați într-un vis pe care acum îl consideră oarecum nebunesc.

„Dacă mă uit în spate, nu știu dacă m-aș mai apuca să fac ce-am făcut acum 5 ani. A fost destul de greu, având în vedere că ne-am bazat doar pe noi, fără asociați și fără pregătire în domeniu. N-am știut la ce ne înhămăm, dar a ieșit bine și sunt mulțumită”, spune Dana Druță despre începutul afacerii pe care a lansat-o împreună cu soțul ei.

Adaptare din mers

Pasiunea pentru sport i-a determinat să deschidă centrul de înot și relaxare, inspirați fiind de ce au văzut în călătoriile peste graniță. La acel moment, în Baia Mare noțiunea de piscină nu era prea cunoscută, iar în municipiu funcționa doar bazinul olimpic de înot, și acela cu un program strict. „A fost prima investiție de genul acesta pe plan local și continuă să fie cea mai importantă. Am venit cu un alt concept. Am dorit să combinăm partea sportivă cu beneficiile apei: relaxarea, sănătatea. Aşa s-a născut ideea. Nu știam dacă va prinde, dar ne-am gândit că va fi benefic, pentru că sportul, mișcarea, nu pot decât să ajute”, explică Dana Druță.

S-au apucat de lucru, iar de atunci nu s-au mai oprit. Dana Druță recunoaște că e tot timpul ocupată cu acest proiect și îi dedică mai mult timp decât celorlalte afaceri ale familiei, dar precizează că altfel nu se poate. „Tot dezvoltăm. Urmează să deschidem hotelul, vor fi două săli de evenimente, vor fi săli de conferințe, de la anul vom mai extinde partea de piscine exterioare. Într-un an, doi, Drurelax va deveni un mic resort, va fi un complex definitivat.” Asta nu înseamnă că schimbările se vor opri în acel punct, pentru că Dana Druță recunoaște că tot timpul are idei, clienții fiind responsabili de o parte din ele. De exemplu, pentru copiii care fac cursuri de înot, dar și pentru cei care vin doar să se distreze, din această toamnă s-au montat tobogane și în interior. „Tot îmbunătățim oferta, o tot adaptăm la cerințe.”

Dana Druță - Drurelax Baia Mare

Dana Druță – Drurelax Baia Mare

Specializare la locul de muncă

Experiența de început cu Drurelax a soților Druță s-ar putea compara cu prima lecție de înot fără colac. În urmă cu cinci ani, nimeni nu avea experiență în domeniu, iar provocarea a fost din acest motiv și mai mare. “Pentru mine de la bun început un element de stres l-a reprezentat partea tehnică. Mi-am dorit ca totul să funcționeze bine, ca aparatura să fie performantă, să nu se strice nimic. Erau de gestionat pompele pentru încălzirea apei, sterilizatoarele, curățenia, pentru care eu am o obsesie, plus problemele curente de gestiune a afacerii. De exemplu, mi-a fost foarte greu să formez o echipă, pentru că în acest domeniu n-a mai lucrat nimeni în Baia Mare. Nu se știa de supraveghetori de SPA sau de recepționeri SPA. A fost specializare la locul de muncă”, își amintește Dana Druță.

De altfel, curajul i-a călăuzit toată viaţa pe soţii Druţă: „Prima noastră afacere a fost o lăptărie, apoi am avut o carmangerie, după care am deschis și o tâmplărie, întâi pe lemn, iar apoi pe paneluri – Drupanel – aceasta din urmă fiind prima din țară pe acest profil. La fiecare etapă de dezvoltare a grupului nostru de firme, n-am avut cunoștințe în domeniu și ne-am dus cu capul înainte, dar toate au mers bine și am avut motive să fim mulțumiți.”

Dana Druță este încântată de echipa tânără cu care lucrează și despre care spune că o menține în formă. „Am trei, patru fete care se potrivesc cu conceptul meu și care mă ajută să îl implementez. Aproape îmi pot fi copii, îmi dau un suflu fantastic. Faptul că le am pe ele îmi permite să mă ocup ca locul să arate bine. Sunt cu imaginea, cu frumosul, cu designul, dar și cu liniștirea apelor, pentru că uneori se mai tulbură și ele.” Dintre toate firmele, Drurelax pare să fie sursa de energie a cuplului, iar Dana Druță chiar recunoaște că simte că întinerește cu fiecare zi pe care o petrece în centru.

Drurelax Baia Mare

Drurelax Baia Mare

Vezi și alte detalii despre brandul Drurelax…

RelatedPost

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *