Ceramică Bledea

Publicat in Branduri Maramureș


Ceramică Bledea

Ceramica Bledea Baia Mare

Creator: Zaharie Bledea
Anul înființării: 1990
Anul înregistrării mărcii: 2003
Categorie: producție ceramică

Ceramica Bledea “Z” este o firmă de familie din Baia Mare care realizează obiecte de ceramică. Creaţiile sunt originale, realizate după o metodă proprie, într-un cuptor special conceput pentru arderea lutului, fapt ce a făcut ca Zaharie Bledea să obţină un brevet de inventator de ceramică românească. Produsele au fost înregistrate ca mărci la Oficiul Naţional pentru Invenţii şi Mărci sub denumirea de „Ceramica Bledea”, iar acestea se pot distinge prin aspectul medieval pe care îl au prin aplicarea patinării sau alte caracteristici.

„În momentul în care am făcut un set de produse și am ieșit la câteva târguri… nu mi-a venit să cred. Mi s-a făcut, vorba aia, pielea de găină. Stătea lumea la rând în fața standului ca pe vremea lui Ceaușescu la măcelărie. Am prins exact perioada în care ceramica pe care am gândit-o a fost ceea ce își doreau oamenii.”
Zaharie Bledea

Dacă brandul dvs. ar fi o persoană, cum ați descrie-o?
„O muză. O femeie pe care aș privi-o și aș mângâia-o în fiecare zi, fără să muncească nimic. Ar trebui doar să mă iubească, deoarece sentimentul de iubire m-a ținut 90% în viață. Iubind munca, dar și viața, am uitat de problemele de sănătate.”

Citește povestea Ceramică Bledea…

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *