HHC România

Publicat in Branduri Maramureș


HHC România

HHC Baia Mare - Hope and Homes for ChildrenCreator: Ștefan Dărăbuș

Anul înființării organizației: 2001
Anul de când există marca: 1994
Categorie: organizaţie non-profit

Fundația Hope and Homes for Children (HHC) a fost înființată în Marea Britanie în 1994 de către un fost soldat, Mark Cook, și soția lui. Inițial, cei doi au construit orfelinate pentru copiii rămași fără părinți în urma războaielor sau dezastrelor naturale. Băimăreanul Ștefan Dărăbuș i-a cunoscut pe soții Cook și, din 1998, a derulat programe comune cu HHC Marea Britanie. La începutul lui 2001, a decis să pună bazele unei fundații omonime și cu aceeași identitate vizuală în Baia Mare, dar care să ofere soluții aplicate la problemele locale: sistemul instituțional de protecție a copilului era (și încă mai este, în anumite locuri) ineficient, deficitar și anacronic, astfel încât și-a propus să-l schimbe din temelii.

„Faptul că îi ajut pe alții – asta îmi place cel mai mult…Faptul că vin aici în fiecare zi (n.n. – sediul HHC) și sunt oameni pentru care fac ceva, faptul că lucrez cu o echipă așa de bună și faptul că influenţez o schimbare vizibilă în lumea în care trăiesc, în țara în care trăiesc, între oamenii printre care eu îmi duc existența. Sunt fericit că pot să fac un loc mai bun aici.”
Ștefan Dărăbuș

Valorile brandului
Integritate. Excelență. Curaj.
Integritate, prin corelarea și asumarea misiunii cu restul contextului; Excelență, prin modul în care sunt implementate programele; Curaj, prin dorința de a schimba un sistem.

Citește povestea HHC…

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *