Energia minții

Publicat in Ca-n povești... de succes, Povestile creatorilor


Electrosistem Baia Mare

Electrosistem Baia Mare

Apă, aer, foc, pământ și… energie. Celor patru elemente primordiale identificate în secolul V î.Hr. de filosoful grec Empedocle, li s-a adăugat în epoca modernă o forţă fără de care viaţa ar fi greu de conceput: curentul electric. Noile tehnologii în domeniul electricității au accelerat evoluția omenirii, astfel încât, din când în când, e bine să ne gândim cât de important este că putem aprinde lumina la venirea serii, că putem comunica direct cu oameni aflați la mii de kilometri distanță ori că putem explora galaxii.

Electricitatea este esențială pentru om, iar viitorul nostru depinde de ea. De la producție și stocare până la transport și distribuție, totul contează. Iar până să beneficiem de „energia viitorului” fără cabluri, avem nevoie de conexiuni stabile, de echipamente sigure și de sisteme eficiente. Electro Sistem este compania băimăreană care și-a stabilit ca obiectiv să tindă spre perfecțiune în acest domeniu, iar de 20 de ani încoace își concentrează energiile în acest scop.

ESTO, marca proprie de fabricație

La înființare, principala activitate a Electro Sistem era distribuţia de echipamente electrice de medie şi joasă tensiune. La momentul respectiv societatea îi reprezenta în România pe nemții de la Peters & Thieding, de la care s-a preluat tehnologia. „După vreo doi ani, am pornit un parteneriat care s-a arătat oportun. Pe baza tehnologiei nemțești, în primă fază am adus foarte multe repere din Germania, iar ulterior le-am asimilat în fabrică. După o perioadă, această colaborare a încetat în mod natural, iar noi am preluat această tehnologie, am dezvoltat-o și am adaptat-o pieței locale”, povestește Miklos Blasko, directorul adjunct al Electro Sistem și fiul celui care a pus bazele companiei băimărene.

În scurt timp, Electro Sistem a ajuns să fie unul dintre principalii furnizori de posturi de transformare prefabricate, iar treptat, gama de produse s-a diversificat. Pe parcursul activității s-a constatat însă că tehnologia și inovația sunt indispensabile în competiție, iar astfel, cei de la Electro Sistem s-au concentrat pe crearea unei mărci proprii de fabricație: ESTO. Motivația era legată de nevoia identificării produselor fabricate și comercializate, protejarea acestora și diferențierea față de produse similare. Marca ESTO este înregistrată în România, Austria, Franța, Croația, Slovenia, Slovacia, Cehia și Ucraina.

Miklos Blasko - Electrosistem Baia Mare

Miklos Blasko – Electrosistem Baia Mare

Oameni și produse de calitate

În primii ani, logoul companiei Electro Sistem era similar cu al firmei partenere din Germania. În perioada 2008/2009 a avut loc un proces de rebranding, fiind împrospătate imaginea și modul de comunicare publică. Acest demers a ajutat la creșterea notorietății, însă definitorie pentru consolidarea brandului a fost calitatea produselor fabricate și distribuite nu doar pe piața din România, ci și în Ungaria, Germania, Anglia, Franța sau chiar Emiratele Arabe Unite.

„Brandul nostru s-a creat în mod natural și s-a consolidat ca urmare a atitudinii Electro Sistem în piață privind produsele și serviciile pe care le-am oferit. Sunt multe branduri puternice în domeniul produselor de larg consum care au un impact mult mai puternic decât brandurile industriale, cum este cazul nostru. Electro Sistem este un brand industrial și probabil așa va și rămâne”, a încheiat Miklos Blasko.

Electrosistem Baia Mare

Electrosistem Baia Mare

Vezi și alte detalii despre brandul Electro Sistem…

RelatedPost

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *